10 il 10 kooperatiften 100 kadın Olivtech Fuarı'nda
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen 10. Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, Köy-Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün Soyer, Şef Sahrap Soysal ve İzmir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Dinç'in katıldığı mutfak şovuna ev sahipliği yaptı. Köy-Koop İzmir Birliği ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliği kapsamında, 10 il 10 kooperatiften 100 kadın mutfak şovunda ürünleri tanıtma imkanı buldu.
27 Mayıs 2022 - 10:46
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Ulusal Zeytin ve
Zeytinyağı Konseyi’nin (UZZK) desteğiyle düzenlenen Olivtech Fuarı ve Ekolojik Tarım
Organizasyonu Derneği (ETO) desteğiyle yapılan organik sektörün Türkiye'deki tek
ihtisas fuarı Ekoloji İzmir Fuarı etkinliklerle devam ediyor. Olivtech Fuarı kapsamında
yapılan “İzmir Köy-Koop ile FAO Türkiye 10 il 10 kooperatif 100 üretici kadın, Sahrap
Soysal'ın Anadolu Mutfağında” etkinliğine; Köy-Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün
Soyer, Şef Sahrap Soysal ve İzmir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Dinç
katıldı. Mutfak şovunu, kooperatif ortağı kadınlar ve vatandaşlar da takip etti. Enginarlı
pilavın yapıldığı mutfak şovu, müzikler ve danslarla eğlenceli dakikalara sahne oldu.
Neptün Soyer: “Tarladan sofraya hikayesinin köprüsünü beraber kurabiliriz”
İyi, adil, temiz ve sağlıklı gıdanın önemine vurgu yapan Köy-Koop İzmir Birlik Başkanı
Neptün Soyer, “İyi, adil, temiz gıdayı üretmek ve tüketici ile buluşturmak çok önemli.
Kooperatifçilikte biz hep şunu söylüyoruz, sizin bu ortaklığınız çocuklarınıza kalacak
miras. Biz gastronomi konusunda şef değiliz,okulunu da okumadık ama sofraya gelen
yemeğin tarladan başladığını biliyoruz. Şeflerin verdiği reçete, onların ellerinin lezzetinin
yanında Anadolu'daki Kurda, kuşa, aşa...denilen hikaye var. En iyi şekilde iyi, adil, sağlıklı gıdayı oluşturan üreticilerin, sizlerle buluşması tarladan sofraya hikayesinin köprüsünü beraber kurabiliriz” dedi.
Soysal: “Kooperatiflerde kadın ortaklar ve üreticilerle tanışmam 5 yıl öncesine gidiyor”
Şef Sahrap Soysal, “Kooperatiflerde kadın ortaklar ve üreticilerle tanışmam 5 yıl
öncesine gidiyor. Ürünlerini gönderdiler, anlatır mısınız dediler. O gün bugündür
kadınların, kadın üreticilerin tutkunuyum ve sevdalısıyım. Kadın varsa hayat vardır.
Kadın hayatı her gün yeniden kuran dünyadaki tek insan evladı. Kadın olmasa hayat
olmaz. Sizler hayatın çiçeği böceği, rengi, umudu her şeyi sizsiniz. İyi ki geldiniz.
Hepinizi çok seviyorum. Herkes kooperatiflerdeki kadın ortakları ve kadın üreticileri
desteklemeli. 22 sene oldu yemek serüvenim. İlk Anadolu'ya giden benim. Renkler
Anadolu'da dedim. Karış karış dolaşıyorum. Anadolu'yu hep dolaşıyorum ama İzmir'e gelince yüzüm gülüyor, İzmir'i çok seviyorum” dedi.
İzmir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Dinç, “Sizlere yemek yapmaktan,
toprak anadan elde edilen enginarı size sunmaktan çok mutluyum” dedi.
Zeytinyağı Konseyi’nin (UZZK) desteğiyle düzenlenen Olivtech Fuarı ve Ekolojik Tarım
Organizasyonu Derneği (ETO) desteğiyle yapılan organik sektörün Türkiye'deki tek
ihtisas fuarı Ekoloji İzmir Fuarı etkinliklerle devam ediyor. Olivtech Fuarı kapsamında
yapılan “İzmir Köy-Koop ile FAO Türkiye 10 il 10 kooperatif 100 üretici kadın, Sahrap
Soysal'ın Anadolu Mutfağında” etkinliğine; Köy-Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün
Soyer, Şef Sahrap Soysal ve İzmir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Dinç
katıldı. Mutfak şovunu, kooperatif ortağı kadınlar ve vatandaşlar da takip etti. Enginarlı
pilavın yapıldığı mutfak şovu, müzikler ve danslarla eğlenceli dakikalara sahne oldu.
Neptün Soyer: “Tarladan sofraya hikayesinin köprüsünü beraber kurabiliriz”
İyi, adil, temiz ve sağlıklı gıdanın önemine vurgu yapan Köy-Koop İzmir Birlik Başkanı
Neptün Soyer, “İyi, adil, temiz gıdayı üretmek ve tüketici ile buluşturmak çok önemli.
Kooperatifçilikte biz hep şunu söylüyoruz, sizin bu ortaklığınız çocuklarınıza kalacak
miras. Biz gastronomi konusunda şef değiliz,okulunu da okumadık ama sofraya gelen
yemeğin tarladan başladığını biliyoruz. Şeflerin verdiği reçete, onların ellerinin lezzetinin
yanında Anadolu'daki Kurda, kuşa, aşa...denilen hikaye var. En iyi şekilde iyi, adil, sağlıklı gıdayı oluşturan üreticilerin, sizlerle buluşması tarladan sofraya hikayesinin köprüsünü beraber kurabiliriz” dedi.
Soysal: “Kooperatiflerde kadın ortaklar ve üreticilerle tanışmam 5 yıl öncesine gidiyor”
Şef Sahrap Soysal, “Kooperatiflerde kadın ortaklar ve üreticilerle tanışmam 5 yıl
öncesine gidiyor. Ürünlerini gönderdiler, anlatır mısınız dediler. O gün bugündür
kadınların, kadın üreticilerin tutkunuyum ve sevdalısıyım. Kadın varsa hayat vardır.
Kadın hayatı her gün yeniden kuran dünyadaki tek insan evladı. Kadın olmasa hayat
olmaz. Sizler hayatın çiçeği böceği, rengi, umudu her şeyi sizsiniz. İyi ki geldiniz.
Hepinizi çok seviyorum. Herkes kooperatiflerdeki kadın ortakları ve kadın üreticileri
desteklemeli. 22 sene oldu yemek serüvenim. İlk Anadolu'ya giden benim. Renkler
Anadolu'da dedim. Karış karış dolaşıyorum. Anadolu'yu hep dolaşıyorum ama İzmir'e gelince yüzüm gülüyor, İzmir'i çok seviyorum” dedi.
İzmir Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İlhami Dinç, “Sizlere yemek yapmaktan,
toprak anadan elde edilen enginarı size sunmaktan çok mutluyum” dedi.
YORUMLAR