Çocuklar ve Çevre
Ulvi Taşkın yazdı...
Çocukların dilinde çevre, çevremizdeki gezegeni etkileyen her şeydir, hava, su, bitkiler, hayvanlar ve insanlar. İnsanlar çevreden beş temel şey alırlar - oksijen, su, yiyecek, barınak, sıcaklık ve dengesine aktif olarak katılmak. Giderek daha fazla insanın doğaya dikkat ettiği ve çevre sorunları konusunda heyecanlı olduğu bir zamanda yaşıyoruz. Kirli hava, kirli denizler ve nehirler buzdağının sadece görünen kısmı. Doğanın yok edilmesi ve hayvan türlerinin yok olması da çok ciddi bir sorundur. Bu nedenle çocuklara doğaya saygı ve sevgiyi öğretmek önemlidir.
Havamız bize oksijen getiriyor ve ağaçlar havanın temiz ve temiz olmasını sağlıyor taze. Yağmurlar nehirleri, barajları ve gölleri doldurur ve ekinlerimizi sular. Nehirler toprağı sular, denizler ve okyanuslar iklimi korur, bize sağlar suyolları ve bize bol yiyecek getirin. En faydalı ve değerli besinleri bitki ve hayvanlardan elde ederiz.
Dünya nüfusu arttıkça, insanların çevre üzerindeki etkisi giderek daha somut hale geliyor ve ekolojik dengeyi ve gezegenin yaşamını etkiliyor. Eğer bu ve benzeri küresel tehditleri görmeye çalışın, onların içinde göreceğiz derinden ilkel insan özellikleri kökte gizlidir - açgözlülük, güç arzusu ve kontrol, bencillik veya cehalet. Hem atılan evsel atıklarda hem de endüstriyel kirlilik veya kesilen ormanlar, görüş eksikliğini tespit edebiliyoruz ve gezegenin, sakinlerinin ve insanların geleceğine insan katkısına duyulan ilgi ve insanlık. Bu nedenle cömertlik, empati gibi erdemlerde eğitim, başkalarına hizmet ve bilgelik yıkıcı insanın yerini alabilir davranış ve sürdürülebilir çoklu çözünürlük için en önemli temelleri atın günümüze ait sorunlar.
Çocukların gelişmesine ne kadar erken ve tutarlı bir şekilde yardımcı olursak bu niteliklere katkıda bulunduğumuz için daha rahat olabiliriz öğrencilerin, ülkelerinin ve gezegenlerinin geleceği. Bu saatlerde hem çevre hakkında hem de evet hakkında öğrenme türlerini gerçekleştirebilirsiniz. çocuklara daha aktif bir şekilde iletişim kurmaları ve doğayı keşfetmeleri için ilham verin. Onlarda yaratmak çevreye saygı ve sevgi tutumu, eğitimi kullanırız ekolojik dengenin sürdürülebilir bakımını desteklemek ve katkıda bulunmak çevreye duyarlı bir toplumun yaratılması.
Çocukların çevreye karşı tutumları, yardımları sayesinde gelişir eğitimciler, her zaman ona bağlı olduklarını anlar ve fark eder gıda, su, hava ve ekolojik denge. Bu şu şekilde yapılabilir eğitim materyallerinin yanı sıra doğa ile iletişim ve temas yoluyla. Yani çocuklar çevreleyen dünyayla hem bilişsel hem de canlı bir bağlantı oluşturun.
Ve bazı değerli ipuçları:
* Çocuklara çöpleri ayrı ayrı atmayı öğretin;
*En değerli mallarından biri olan suyu nasıl muhafaza edeceklerini onlara açıklayın. Örneğin banyoda
Dişlerini fırçalarken musluğu kapatmalarına izin verin. Aynı şey ışık için de geçerli. Hepiniz aynı
Odadayken her yerin aydınlık olması gerekmiyor;
*Çocukları farklı bitki ve hayvan türlerini keşfedip tanıştırdığınız yakındaki parklarda
amaçlı yürüyüşler yapın;
* Piknik ve çevreyi temizlemeyi birleştirebileceğiniz hafta sonu için tematik geziler düzenleyin;
* Daha fazla doğa kitabı okuyun. Aynı zamanda saygı ve sevgiyi de öğretir.
Çevre ile ilgili temel erdemler: özen, temizlik, tutumluluk, şükran, saygı, sevinç, sorumluluk !