'En kaliteli' çayın hasadı başladı
Çin'de yılın ilk çay hasatları renkli görüntülere sahne oluyor.
Ülkenin tarım ve kültür tarihinde çayın önemim oldukça büyük.
Foto:DepoPhotos
Çin, dünyada çayı ilk üreten ve içen ülke.
Foto:DepoPhotos
Ülkede, çay bitkisinin yetiştirilmesi ve çay yapraklarının toplanışı belirli bir takvime bağlı olarak yapılıyor.
Foto:DepoPhotos
Buna göre; tadının kaçmaması için çay belirli günlerde toplanıyor.
Foto:DepoPhotos
Bahar mevsiminde hava koşulları elverişli, yağmur yağışı yeterli.
Foto:DepoPhotos
Ayrıca önceki yılın sonbahar ve kış mevsimlerindeki dinlendikleri için, çay yaprakları içinde bol besin bulunuyor.
Foto:DepoPhotos
Bu nedenle bahar mevsiminde büyüyen çay filizlerinin kokusu güzel, sağlık koruma işlevi daha güçlü olduğundan, özellikle baharın erken döneminde toplanan çay en kaliteli çay olarak değerlendiriliyor.