Konak'tan Sıfır Atık atağı: Atık yönetimine UNDP'den 11 araçlık destek
'Kapsayıcı Sıfır Atık Yönetimi ile Sosyal Uyumun Güçlendirilmesi Projesi' kapsamında hibe alan Konak Belediyesi, 1 adet Mobil Atık Toplama Kamyonu ve 10 adet elektrikli triportörü araç filosuna kattı. Başkan Mutlu, 'Atıkların ayrıştırılmasının biran önce başlaması bizim için önemli. Yeni araçlarımız hem filomuzu güçlendirecek hem de atık ayrıştırma konusunda daha düzenli bir sistem oluşturmamıza hizmet edecek' dedi.
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, belediyenin filosuna yeni araçlar kazandırma sözünün bir kez daha arkasında durdu. Geçtiğimiz günlerde Devlet Malzeme Ofisi’nden (DMO) alınarak kontak çalıştıran çöp kamyonlarının ardından şimdi de “Kapsayıcı Sıfır Atık Yönetimi ile Sosyal Uyumun Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında 1 adet Mobil Atık Toplama Kamyonu ve 10 adet elektrikli triportör hizmete kazandırıldı.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğinde yürütülen proje çerçevesinde belediyeye hibe edilen araçlar, Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen törenle teslim alındı. Törene Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu’yla birlikte Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Monica Merino, UNDP Türkiye Mukim Temsilci Yardımcısı Miodrag Dragisic, UNDP Türkiye Portföy Yöneticisi Cem Bayrak, UNDP Türkiye Bölge Koordinatörü Güvenç Küçüktok, UNDP Türkiye Proje Koordinatörü Didem Köseoğlu, Hayata Destek Derneği Proje Yöneticisi Müge Yamanyılmaz, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri ve belediye bürokratları katıldı. Yeni mobil araçlar sayesinde Konak Belediyesi’nin geri dönüşüm atıklarını daha hızlı ve etkin şekilde toplamasını sağlayacak ve çevre korumada önemli bir adım atılmış olacak.
Mutlu: Bu projeyi çok önemsiyoruz
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Başkan Mutlu, Gündoğdu’daki tören öncesinde UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Monica Merino ve beraberindeki heyeti makamında konuk etti. Sıfır atık ve istihdam alanında hayata geçirilen iş birliklerinin masaya yatırıldığı ziyarette, kasım ayında göreve başlayan UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Monica Merino’ya başarılar dileyerek sözlerine başlayan Başkan Mutlu, “Sizlerle iş birliği yapmaktan çok mutluyuz. Yeni projelerde de birlikte olacağımızı düşünüyoruz. Karşılıklı olarak birbirimizden besleneceğiz. Bu projeyi çok önemsiyoruz. Atıkların ayrıştırılmasının biran önce başlaması bizim için önemli. Şu an şehirde bu ayrıştırmayı kendi yapan toplayıcı grupların yarattığı bir düzensizlik var. Onları da bu sistem içine alacağımız için çok yararlı bir proje olacak” dedi.
Merino: Yerel yönetimlerle iş birliği önemli
Yerel yönetimlerle ortak çalışmalara önem verdiklerini kaydeden UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Monica Merino da, “Bu sıcak karşılama için teşekkürler. İlk kez İzmir’e geliyorum, çok mutluyum. Eminim önümüzdeki dönemde de geleceğim. UNDP için yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde çalışmak önemli. Anlamanın en iyi yolu sahaya gelmek buradaki hakiki sonuçları görmek. Bu proje benim için çok önemli çünkü atık dünyamızda büyük bir sorun. Bu yüzden belediyenizi tebrik ederiz. Önümüzdeki dönemde de başka alanlarda birlikte çalışmayı çok istiyoruz. Roman Projesi’nde görece daha küçük kaynaklarla etkileyici sonuçlar elde etmişiz. O yüzden de teşekkür ederiz ve tebrik ederiz sizi. Çok önemli bir alanda Roman gençler için çok güzel çıktılar elde edebildiniz, umarım Faz II ile beraber bunu büyük bir ölçekte de gerçekleştirebiliriz” ifadelerini kullandı.