TİSAN'DAN Covid 19 ile Mücadele için Yeni ve Teknolojik Buluş 

COVID-19 (korona virüs) dünyadaki insanlara ve kuruluşlara büyük zorluklar yaşatmakta ve bu zorlukların etkisi giderek artmaktadır. Bu 'yeni normal'e hazırlanmak, onunla mücadele etmek ve bu krizden daha güçlü bir şekilde çıkmak güçlü ve dinamik kadromuzla ,daima yenilikçi araştırmacı ARG çalışmalarına arlık vererek ÜSTÜN TEKNOLOJİK VERİMLİ ARACLAR üretmeye devam ediyoruz. 

Büyük şehirlerde ana arterler, ağaçlı yollar, park bahçeler, mezarlıklar, bataklık, göl ve akarsu gibi yerlerde karadan doğrudan sİsleme ile 80 -110 metre mesafe püskürterek ilaçlama yapabilen TİSAN HAŞERE İLE MÜCADELE İLAÇLAMA ARACI sinek ve sivrisinek mücadelesinde önemli kolaylıklar sağlıyor. Göl, bataklık, dere gibi ulaşılması güç olan sulak alanlara rahatlıkla ilaçlama yapabilen araç ile verimlilik artıyor.

Sinek yumurtası içerisinden ilk olarak sinek larvaları çıkmaktadır. Larva ve pupa(kurtçuk) döneminden sonra uygun ısıda 8-9 gün sonra ergin sinek halini alırlar. Bir haftada kanatlı sineğe dönüşür. İki kanatlı uçan böceklerin geneline sinek denir. Genellikle sinekler, sıcak ve nemli ortamlarda, lağım, bataklık, kirli, temiz su birikintilerinde, yeşil ağaç kanatlarında, insan ve hayvan dışkıları üzerinde yaşarlar ve bu alanlarda çok sayıda ve çok hızlı çoğalarak, her yerde uçmaya başlarlar. Sinekler, ortamda bulunan açıkta duran yiyecekler, besin kırıntıları, açıkta duran çöpler, sıcak ve nem ile birlikte insanların yaşam alanlarında daha fazla görülmeye başlarlar.

Sivrisinek, karasinek, tatarcık ve büvelek gibi en çok görülen sinek çeşitleridir. Sinek virüs, mikrop taşıyan bir canlıdır. Sinek türlerinden olan kara sineğin gözleri çok farklı olup, 400 bin gözcükten meydana gelir. Bu yüzden karasinek mükemmel şekilde görür. Karasinek dolaştığı her yere, kısa zamanda dışkı ve salyasını bırakarak etrafa mikrop, virüs saçıp hastalıklara neden olur. Sinek; dizanteri, hepatit, gıda zehirlenmeleri, kolera, verem, çocuk felci ve daha birçok hastalıkları bulaştırır. Sinekler gece gündüz aktif olarak etrafta rahatlıkla dolaşabilir. Sineğin erkekleri meyve suları ile beslenir, dişi sinekler yumurta bırakmak için canlılardan kan emmeye ihtiyaç duyar. Her türlü meyvelerin suyunu emen erkek sinekler meyvelerin bozulmasına ve ürün kalitesinin düşmesine neden olur

İlaçlama (şehir içi ana arterler ağaç, park bahçeler, dere yatakları, pazaryerleri, kurbanlık alanlar Dezenfekte (pazaryeri, çöplük, atık depolama, balık, et ve sebze halleri  Şehirlerimizde yeşil ağaçlar en çok sinek ve toz barındıran bitkilerdir. Ağaçların ilaçlanması ile %99 yok olan sinekler  ve yumurtaları aynı anda ağaç yaprakları tozdan arındırılıp tekrar şehrin filtrasyon işini yenilemiş olmaktadır.

tİsan