Yunusemre Belediyesi, Tübitak Bilim Söyleşilerine Ev Sahipliği Yaptı

Yunusemre Belediyesi, TÜBİTAK'ın düzenlediği 'Bilim Söyleşileri'ne ev sahipliği yaptı. Millet Çarşısı'nda gerçekleştirilen söyleşiye çok sayıda öğrenci katıldı.

Bilim Yunusemre ile öğrencilere bilimi sevdiren Yunusemre Belediyesi, Millet Çarşısı Etkinlik Salonu’nda TÜBİTAK’ın düzenlediği Bilim Söyleşileri’ne ev sahipliği yaptı. Söyleşiye ilçedeki ilk ve ortaöğretim okullarından yüzlerce öğrenci katıldı.


Programda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü Astrofizik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Soydugan, “Aynalardaki Yıldız ve Evren” sunumuyla yıldızların oluşumu, evrimi ve evrenin aydınlatılmasındaki rolü hakkında kapsamlı bilgiler verdi. Öğrenciler, yıldızların büyüklüğü, parlaklığı ve yaşam döngüsü gibi konular hakkında derinlemesine bilgi edinme fırsatı buldu. Prof. Dr. Soydugan’ın sunumunda kullandığı görseller ve bilgiler, sunuma katılan öğrencilere astronominin büyülü dünyasını keşfetme şansı sundu.


Etkinliğe katılan Yunusemre Belediyesi Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Gürtunca, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Ulu Önder Atatürk, ‘Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için, en hakiki mürşit bilimdir, fendir’ diyerek bilimin önemini vurgulamıştı. Biz de belediye olarak ‘Bilim Yunusemre’yle’ Atamızın izinden giderek ilçemizde yaşayan veya okuyan tüm öğrencilerin ufuklarını genişletmelerini sağlamaya çalışıyoruz.”