Sahile izmarit dikiyoruz!
"Resmi değiştirmemizin zamanı geldi"...
Her üç kişiden biri sigara izmaritlerini sokağa veya sahile atıyor .Dünyada bir sigara paketinin filtresindeki zararlı ve zehirli maddelerin ne olduğunu anlayanların oranı çok azdır. Dünyadaki insanların sadece %13'ü sigara izmaritlerinin filtresinin plastik içerdiğini biliyor. %75'i filtrenin pamuktan veya kağıttan yapıldığına ve ilk yağmurda yıkanıp gideceğine inanıyor. Aslında, sigara izmaritlerinin ayrışması yaklaşık 15 yıl sürer. Akılda kalıcı bir mesaj içeren bilgi panoları aracılığıyla insanları bunun önemsiz bir israf olmadığı konusunda bilinçlendirmeye ve izmaritlerini düzensiz yerlere atma alışkanlığını ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. İstatistikler, her üç sigaradan birinin çöp kutusuna değil, sokağa veya sahile atıldığını gösteriyor.
İstatistikler gösteriyor ki her üç sigaradan biri çöp kutusuna değil, sokağa veya sahile atılıyor ve sezon sonunda veya sezon sonunda birçok imtiyaz sahibi ve eko-kuruluş ülkemizde sahilleri temizlemek için harekete geçiyor. Sigara izmaritleri veya kullanılmış sigara filtreleri, dünya çapında sorunlu atıklar hakkında konuştuğumuzda en hafife alınan atıklardır.
"Dünyayı en çok kirleten kim?" diye sorulduğunda akla gelen ilk şey değillerdir.
Cevap: sigara izmariti. Fas, en yaygın kirletici olarak plastik poşetleri ve plastik pipetleri geride bırakıyor. Dünyada her yıl yaklaşık 680 milyon kilogram tütün atığı çöpe atılıyor. Küçük boyutları nedeniyle, sigara izmaritleri genellikle fark edilmeyen ve ihmal edilen bir kirleticidir.
Fas her yerde görülebilir (atılır) - sokaklarda, kaldırımlarda, hendeklerde, bacalarda, ancak bunlarla dolu plajlar gerçekten böyle bir kampanya başlatmayı hak ediyor. Fas ve sigara filtresi atıkları sandığımızdan çok daha büyük bir sorun haline geldi…