Beydağ'da Karakılçık buğdayı hayat buldu!
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, 2 bin yıllık ata tohumu olan karakılçık buğdayının ilçede yaygınlaşması için ilk girişimi gerçekleştirdi.
08 Ocak 2021 - 15:21
“Kendi Buğdayımızı Kendimiz Üreteceğiz”
Beydağ Belediyesi, 2 bin yıllık ata tohumuyla ekilen buğdayın ilk hasadını yaptı. Çiftçilik değil, çiftçiye örnek olmak ve teşvik etmek amacıyla bu projeyi gerçekleştirdiklerini belirten Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı atalık tohum karakılçık buğdayını yaygınlaştırma projesini biz de ilçemizde hayata geçirdik. . Yerel tohumumuzu en kısa süre içerisinde genele yaymaya çalışacağız. Ayrıca şimdi başlamış olduğumuz “Her Köye Bir Fırın” projemiz ile yetişen karakılçık buğdaylarımızla o fırınlarda hemşehrilerimiz kendi ekmeklerini kendileri yapacaklar.” dedi.
"Karakılçık Buğdayından Ekmek Yapılıyor"
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar’ın “Her Mahalleye 1 Fırın” projesi kapsamında mahallelere yapılan fırınlarda hasat edilen karakılçık buğdayları ekmek yapılarak sofralara taşınmasını sağlıyor.
Başkan Yılmazlar, her köye bir fırın projesinin iki mahallede hayata geçirildiğini belirterek ilçede lezzet duraklarını arttırılması için her mahalleye bir fırın yapılacağının altını çizdi.
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, “Amacımız ata tohumumuz karakılçık buğdayının ekim alanı ve üretiminin ilçemizde artmasıdır. Şimdi az miktarda olan karakılçık buğdayımız ilerde üretimi artacak ve belediyemizin yapmış olduğu mahalle fırınlarında ekmek olarak vatandaşlarımızın sofralarına sağlıklı şekilde ulaşacak. 1 ay sonra ekimleri başlayacak olan karakılçık buğdaylarımızı üretime başlamak isteyen vatandaşlarımıza dağıtıp daha fazla alanda yayılması için çalışacağız. İnşallah en yakın zamanda ekim alanını arttıracak olduğumuz karakılçıktan yapılan ekmeklerimizi raflar ile buluştururuz.”dedi.
Çiftçiye örnek olması ve bereketli olması için bir miktar alana tekrar ekilen karakılçık buğdayları büyüyor.
Sağlıklı yaşama dikkat çeken Başkan Yılmazlar, "Karakılçık GDO’suyla oynanmamış bir buğday bu ve bu gün insanların çok aradığı özellikle de buğday yemesinde sakınca olduğunu gördüğümüz, çoğu insanların çok rahatça yiyebildiği bir buğday. Karakılçık buğdayımızla amacımız belediyemiz olarak halkımızı GDO’su olmayan ata tohumlarımıza sevk edebilmek. Hem de insanlarımızın sağlığına etki edebilecek olan doğal bir beslenme biçimini geriye getirebilmek. Amacımız sağlıklı nesiller, GDO’suz ürünler ve öze dönüş bir şekilde doğal yöntemlerle geleneksel tarım yöntemlerini şehrimizde çoğaltabilmek. Ektiğimiz tohumların büyüdüğünü görmek bizleri mutlu ediyor" dedi.
Beydağ Belediyesi, 2 bin yıllık ata tohumuyla ekilen buğdayın ilk hasadını yaptı. Çiftçilik değil, çiftçiye örnek olmak ve teşvik etmek amacıyla bu projeyi gerçekleştirdiklerini belirten Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı atalık tohum karakılçık buğdayını yaygınlaştırma projesini biz de ilçemizde hayata geçirdik. . Yerel tohumumuzu en kısa süre içerisinde genele yaymaya çalışacağız. Ayrıca şimdi başlamış olduğumuz “Her Köye Bir Fırın” projemiz ile yetişen karakılçık buğdaylarımızla o fırınlarda hemşehrilerimiz kendi ekmeklerini kendileri yapacaklar.” dedi.
"Karakılçık Buğdayından Ekmek Yapılıyor"
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar’ın “Her Mahalleye 1 Fırın” projesi kapsamında mahallelere yapılan fırınlarda hasat edilen karakılçık buğdayları ekmek yapılarak sofralara taşınmasını sağlıyor.
Başkan Yılmazlar, her köye bir fırın projesinin iki mahallede hayata geçirildiğini belirterek ilçede lezzet duraklarını arttırılması için her mahalleye bir fırın yapılacağının altını çizdi.
Beydağ Belediye Başkanı Feridun Yılmazlar, “Amacımız ata tohumumuz karakılçık buğdayının ekim alanı ve üretiminin ilçemizde artmasıdır. Şimdi az miktarda olan karakılçık buğdayımız ilerde üretimi artacak ve belediyemizin yapmış olduğu mahalle fırınlarında ekmek olarak vatandaşlarımızın sofralarına sağlıklı şekilde ulaşacak. 1 ay sonra ekimleri başlayacak olan karakılçık buğdaylarımızı üretime başlamak isteyen vatandaşlarımıza dağıtıp daha fazla alanda yayılması için çalışacağız. İnşallah en yakın zamanda ekim alanını arttıracak olduğumuz karakılçıktan yapılan ekmeklerimizi raflar ile buluştururuz.”dedi.
Çiftçiye örnek olması ve bereketli olması için bir miktar alana tekrar ekilen karakılçık buğdayları büyüyor.
Sağlıklı yaşama dikkat çeken Başkan Yılmazlar, "Karakılçık GDO’suyla oynanmamış bir buğday bu ve bu gün insanların çok aradığı özellikle de buğday yemesinde sakınca olduğunu gördüğümüz, çoğu insanların çok rahatça yiyebildiği bir buğday. Karakılçık buğdayımızla amacımız belediyemiz olarak halkımızı GDO’su olmayan ata tohumlarımıza sevk edebilmek. Hem de insanlarımızın sağlığına etki edebilecek olan doğal bir beslenme biçimini geriye getirebilmek. Amacımız sağlıklı nesiller, GDO’suz ürünler ve öze dönüş bir şekilde doğal yöntemlerle geleneksel tarım yöntemlerini şehrimizde çoğaltabilmek. Ektiğimiz tohumların büyüdüğünü görmek bizleri mutlu ediyor" dedi.
YORUMLAR