Ege Üniversitesi'nde konferans düzenlendi

Ege Üniversitesi (EÜ) Fen  Bilimleri Enstitüsü tarafından  “Polimerik Malzemelerin Hazırlanması ve Uygulanmasına İlişkin Bir Günlük Ulusal Konferans (ONCPAPM 2021)” düzenlendi.

Ege Üniversitesi'nde konferans düzenlendi
10 Ağustos 2021 - 11:25

Ege Üniversitesi (EÜ) Fen  Bilimleri Enstitüsü tarafından  “Polimerik Malzemelerin Hazırlanması ve Uygulanmasına İlişkin Bir Günlük Ulusal Konferans (ONCPAPM 2021)” düzenlendi. EÜ Mühendislik Fakültesi  Turgut Yazıcıoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Yıldız, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Yaşa, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nedim Koşum, Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi  Prof. Dr. Bahri Başaran, Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuz Bayraktar, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Yalova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Polimer Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Tuzlakoğlu ve akademisyenler ile lisansüstü eğitim alan öğrenciler katıldı.

Konferans, “TÜBİTAK 2232 Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı” kapsamında Ege Üniversitesinde araştırmalarını sürdüren Doç. Dr. Senthil Rethinam öncülüğünde, proje kapsamında gerçekleştirildi.  Konferansta konuşan Doç. Dr. Rethinam, “Mevcut projemizin çıktılarının araştırma grubunda yer alan araştırmacılar ve doktora bursiyerleri tarafından sunulmasımı ve konferansa katılan diğer araştırmacılar ile etkileşim ve işbirliği imkanı sağlanarak projenin etkisini arttırmayı amaçladık. Konferansta projenin potansiyel işbirliği olanaklarını ve yaygın etkisini değerlendirerek, gelişme planları yaptık. Yine proje kapsamında TÜBİTAK ve Ege Üniversitesi’nin ev sahipliğinde  uluslararası konferans düzenlenmeyi hedefliyoruz” dedi

Prof. Dr. Arif Karademir konferansta kağıt sanayisi ile ilgili bilgilerini ve deneyimlerini aktarırken; Prof. Dr. Kadriye Tuzlakoğlu ise kolajen çalışmalarından bahsetti. Konferans boyunca proje kapsamında yapılan çalışmalarda sentezlenen polimerik malzemeler, biyopolimerler ve nanopolimerler ile bunların biyomedikal uygulamaları ile ilgili sunumlar yapıldı.  Katılımcılar konferansta deri atıklarından elde edilen proteinik maddeler olan kolajen ve jelatin ekstraksiyonu ve uygulama alanları ile ilgili yürütülen çalışmanın sonuçları hakkında da görüşler paylaşıldı.

Doç. Dr. Senthil Rethinam öncülüğünde yürütülen projede Mühendislik Fakültesi Deri Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Bahri Başaran ve doktora öğrencisi Mustafa Mumcuoğlu, Fen Fakültesi Kimya Bölümünden Prof. Dr. Hayati Türkmen, Arş. Gör. S. Batıkan Kavukcu, Doktora öğrencisi Sinem Çakır ve Doktora öğrencisi Aslıhan Karaer Tunçay, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Lütfiye Altay ve Arş. Gör. Hilal Bıkmaz, Mühendislik Fakültesi Biyomühendislik Bölümünden Prof. Dr. Oğuz Bayraktar ve Fen Fakültesi İstatistik Bölümünden Prof. Dr. Ali Mert ve Doktora öğrencisi Melike Karatay yer alıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum