Rektör Hotar'dan hemşirelere teşekkür

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Hemşirelik Haftası kapsamında düzenlediği çevrim içi etkinliğe katılan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Covid-19 pandemisinde yürütülen mücadeleyi hatırlatarak “Bu mücadeleyi, kendilerinden ve ailelerinden fedakârlıkta bulunarak; önceki sorumluluklarıyla birlikte yürüttüler. O yüzden hemşirelerimize, ne kadar teşekkür etsek ne kadar güzel söz söylesek azdır” dedi. 

Rektör Hotar'dan hemşirelere teşekkür
19 Mayıs 2021 - 08:57
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hemşirelik Fakültesi, Hemşirelik Haftası kapsamında “Zor Zamanlarda Kendimize ve Çevremize Şefkatli Kalabilmek” başlıklı çevrim içi etkinlik düzenledi. Etkinliğin açılış oturumu DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şeyda Seren İntepeler, DEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Uzm. Hem. Emre Yıldız, akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Covid-19 pandemisinde verilen zorlu mücadelede hemşirelerin en ön safta yer aldığını belirterek, “Bu mücadeleyi, kendilerinden ve ailelerinden fedakârlıkta bulunarak; önceki sorumluluklarıyla birlikte yürüttüler. O yüzden hemşirelerimize, ne kadar teşekkür etsek ne kadar güzel söz söylesek azdır” dedi. 

PANDEMİDE DURMADIK

Üniversite olarak, pandemi döneminde de kamusal sorumluluklarını titizlikle yerine getirdiklerini ifade eden Hotar, “Üniversite hastanemizdeki hemşirelerimiz ve fakültemizdeki mensuplarımız, olağanüstü özveri ile çalışıyorlar. Üniversite Üst Yönetimi olarak bizler de, onlara her türlü kolaylığı sunmaya özen gösteriyoruz. Şu anda fakültemizdeki öğretim ve araştırma faaliyetlerimiz, uzaktan eğitime ve salgın tedbirlerine uygun olarak yürütülüyor. Burada da aksaklığın yaşanmaması adına hocalarımız ve mesai arkadaşlarımız görevlerini hassasiyetle yerine getiriyorlar. Fakültemizdeki mensuplarımız ile buradaki iş ve işlemler, faaliyetler, etkinlikler, programlar, sağlık yerleşkemizin ana omurgasını ve konularını teşkil ediyorlar. Dolayısıyla buraya yönelik yatırım ve girişimleri önemsiyor; bunun üzerine titizlikle eğiliyoruz. Teorik ve klinik eğitimde son derece yetkin ve yüksek niteliğe sahip fakültemizde, bütün planlamaları ihtiyaçları ve talepleri göz önüne alarak yapıyoruz. Bir yandan akademisyenlerimizin özlük haklarını ve imkanlarını geliştirmeye diğer yandan öğrencilerimize uluslararası standartlara uygun kapsamlı eğitimler vermeye gayret ediyoruz” diye konuştu. 

PANDEMİDE HEMŞİRELİK EĞİTİMİ

Pandemi döneminde DEÜ’de hemşirelik eğitimine yönelik yapılan çalışmaları anlatan Rektör Hotar, “Geçtiğimiz yıl öğrencilerimizin mesleki becerilerini geliştirmek ve gerçeğe yakın ortamlarda uygulamalı eğitimler almalarını sağlamak amacıyla Simülasyon Laboratuvarını hizmete açtık. Lisans programlarımızın Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından 2024 yılına kadar akredite olmasını sağladık. Profesyonel hemşireliğe yönelik mesleki eğitimler ve bilimsel toplantılar düzenledik; hayat boyu öğrenme ilkesine uygun programları DESEM bünyesinde açtık. Pandemi nedeniyle bu çalışmalarımızın bazılarına ara versek de hemşirelerimizin kendilerini geliştirmelerini sağlayacak fırsatları onlara sunmayı ihmal etmedik. Ülkemizde yıl başı itibariyle başlayan aşılama çalışmalarına fakültemizdeki hocalarımızın ve öğrencilerimizin dahil edilmesini sağladık. Onların risk grubunda yer almaları sebebiyle duydukları korku ve kaygıyı gidermeye çalıştık. Fakültemizin dersliklerini oluşturacak yeni hizmet binasını, sizlerin katılımıyla yeni akademik yılda açmayı hedefliyoruz” dedi. 

SAĞLIK SİSTEMİNİN GÜVENCESİ; HEMŞİRELER

Hemşirelerin görev aldığı hizmet alanlarına yönelik planlamalarını titizlikle sürdürdüklerini söyleyen Hotar, şöyle konuştu:

“Aliağa’daki Mesleki ve Çevresel Hastalıklar Hastanemizi tamamladığımızda, kendi yetiştirdiğimiz uzman hemşirelerimizi istihdam etmeyi arzuluyoruz. Yine ihtisaslaşmaya yönelik olarak; önümüzdeki dönemde anestezi, ortopedi, onkoloji, yaşlı bakım, çocuk sağlığı ve cerrahi gibi alanlarda öğretim ve klinik uygulamalarında yeni planlamalar yapmayı hedefliyoruz. Sağlık alanında ilklerin ve öncülerin markası olan üniversitemizin hemşirelik mesleğini eğitiminde ve gelişmesinde farkını ortaya koyacak bilimsel çalışmaları da önemsiyoruz. Bu konuda hocalarımızın projelerini de özellikle destekliyoruz. Birey ve toplum sağlığı için çalışan hemşirelerimizin hastanemizdeki servislerde, kaygı duymadan rahat şekilde çalışmalarını sağlamaya dikkat ediyoruz. Devletimizin ‘Herkes İçin Sağlık’ vizyonuna uygun çalışmalarını da bu bağlamda destekliyoruz. Üniversite olarak hemşirelerimizi sağlık sistemiminim güvencelerinden birisi olarak görüyoruz. Dolayısıyla onların bilimsel bilgi ve kabiliyetlerini geliştirmenin ulusal sağlık politikamıza doğrudan katkı sunmak anlamına geldiğini de biliyoruz.” 

ÇEVRİM İÇİ PANEL

Etkinliğin devamında Doç. Dr. Şeyda Özbıçakçı’nın moderatörlüğünde “Zor Zamanlarda Kendimize ve Çevremize Şefkatli Kalabilmek” başlıklı panel gerçekleştirildi. Panele DEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görevli Uzm. Hemşire Aylin Kaçar, Ankara Şehir Hastanesinde görevli Hem. Leyla Kortağ ve Avustralya Concord Hastanesi’nden Berna Köker Poljak konuşmacı olarak katıldı. Etkinlik Hem. Arzu Altürk’ün Pandemide Hemşirelik konulu sunumuyla son buldu. 

SAĞLIK SİSTEMİNİN GÜVENCESİ; HEMŞİRELER
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum