Türkiye bayramda lokuma doyacak
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde misafirlerine lokum tadında bayram yaşatacak.
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "evleriyle dünyaca ünlü" Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Ramazan Bayramı'nda 300 ton lokum üretimi hedefleniyor.
3 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Safranbolu'da, Türk kent kültürünün bugüne kadar bozulmadan gelen en önemli lezzetlerinden birisi olan lokumun safranlı başta olmak üzere; damla sakızlı, fındıklı, güllü, çifte kavrulmuş, çikolatalı, sade ve fıstıklı gibi 50 çeşidiyle ilçeye gelen misafirlere sunuluyor.
Kilosu çeşitlerine göre 180 lira ile 900 lira arasında satılan Safranbolu lokumlarının en önemli özelliği diğer lokumlara göre hafif, katkısız olması ve boğazı yakmaması.
Ramazan Bayramı süresince 300 ton lokumun üretilmesi hedeflenirken, Safranbolu'ya gelen yerli ve yabancı turistler lokuma doyacak.
Lokum üreticisi Erdinç Sezer, yaptığı açıklamada, kış mevsiminden sonra gelen böyle bir tatilin Safranbolu halkı ve esnafı olarak kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. 9 günlük tatilin böyle bir mevsime denk gelmesinin kendileri için büyük bir avantaj olduğunu ifade eden Sezer, "Ege ve Akdeniz'de gidemeyecek insanlar hem memleketlerine gelecekler ya da işte Safranbolu gibi kültürel turizmin ön planda olduğu yerleri tercih edeceklerdir. Bu da zaten otellerin rezervasyonlarından rezervasyonların dolmuş olmasına rağmen hala gelen taleplerden de yoğun bir bayram dönemi geçireceğimizin göstergesi. Yaklaşık 9 günlük tatilin 5 günü, 6 gününde Safranbolu yüzde 100 doluluğa ulaşmış durumda. Arkadaşlardan otelci arkadaşlardan aldığımız veriler onu gösteriyor. Çok hareketli, yoğun belki rekorların kırılabileceği; insan anlamında, gelen misafirlerin sayısı anlamında rekorların kırılabileceği bir bayram dönemine giriyoruz" dedi.
YORUMLAR