Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın

Ulvi Taşkın yazıyor

Çöp Kovası & Bakteriler... İnsan sağlığı ve çevreye etkisi...

08 Haziran 2022 - 15:29

Çöp kovalarımızda bize neyin zarar verebileceğini neredeyse hiç düşünmüyoruz. Gerçek şu ki, çöp kutularınız bakteriler için en uygun üreme alanını destekliyor! Torba kullanılsın ya da kullanılmasın bakteri çöp kutunuza yayılabilir. Bu çöp dolu, plastik, kokuşmuş kutularda -özellikle sıcak yaz günlerinde! Bakteriler çöp kutularımızda nasıl ürüyor?
Yaz aylarında genellikle güneşte kaldıktan sonraki birkaç gün içinde çöp kovanız zararlı bakteriler üretmeye başlayabilir. Bakteriler büyümeye başladığında kokar, hayvanları ve böcekleri çeker. Çöp kutunuza girerler ve mülkünüzün içine ve çevresine hastalık veya kötü bakteri yayarlar. Hepimizin bu çöp kovalarından duyduğu kokular, güçlü bakteri üremesi tarafından üretilir. Isı, karanlık, yetersiz havalandırma, çöp ve/veya çürüyen yiyecek artıklarının bir karışımı, belirli suşlar için mükemmel ekmek zemini oluşturur. Yirmi yıldan fazla bir süredir tekerlekli çöp konteynerlerinde yapılan araştırmalar, atık konteynerlerinden biyolojik enfeksiyon riskini azaltmak için sık sık temizlik yapılması gerektiğini gösteriyor.
Çöp bidonlarını kendi başınıza temizlemek evde başarılması zor bir iştir ve mevcut kontaminasyonun üstesinden gelip gelmediğinizi asla bilemezsiniz. Çöp konteyneri yıkama dezenfekte ve sterilizasyon aracı ile rutin profesyonel çöp konteyneri temizliği, mükemmel bir çözümdür. Bu işlemi bağlı bulundunuz Belediye’ler den talep edebilirsiniz. Çöp konteynırları etkin bir şekilde temizliği yapılarak, koku oluşumu engellenmeli steril hale getirilmelidir. Sterilizasyon sayesinde diğer bulaşıcı hastalık taşıma riski oluşturan larva ve sinek oluşumu da engellenecektir. Ayrıca Şehrin sokak ve caddelerinde çöp konteynırları temiz ve steril hale getirilirken şehirlerimiz de layık olduğu sağlıklı ve temiz bir çevreye kavuşacaktır. Bakteri ve Mikroorganizmaların yok edilmesi için en etkili yollarından biri bu
temizliği ve dezenfeksiyonu sağlayabilmekten geçmektedir. Bu araç sayesinde çöp konteynırları yerinde, hızlı, ekonomik ve etkin bir şekilde temizliği yapılarak, virüs için yayılım alanı olabilecek konteynırlar sterilize hale getirilecektir. Ayrıca koku oluşumunu engellenirken, aynı zamanda larva ve sinek oluşumunun da önüne geçilerek, diğer bulaşıcı hastalıkların da önüne geçilecektir. Bu araç sayesinde çöp konteyneri bulunduğu yerde basınçlı su ile içi ve dışı yıkanıp dezenfekte edildikten sonra tekrar yerine bırakılmaktadır.
Çöp kutularınızda çeşitli farklı bakteriler gelişebilir. Sonsuz olası atık kombinasyonları nedeniyle, günlük rutinleri boyunca üretilebilir. Çözüm, düzenli çöp kutusu yıkamak! Düzenli çöp kutusu yıkama, çöp kutularınızdaki istenmeyen pislik ve bakterilere karşı mükemmel bir çözümdür. Temiz, sterilize edilmiş kutular sizi ve ailenizi milyonlarca zararlı virüs ve bakteriye maruz kalmaktan koruyacaktır. Ortalama bir insan, hayatı boyunca kendi vücut ağırlığının 600 katını çöpe atar. Tüm bu çöpler için çöp sahasına yolculuk çöp kutularınızda başlar. Düzenli çöp konteyneri temizliği olmadan, konteyneriniz hastalık için bir üreme alanı haline gelir. Sadece birkaç gün içinde çöpünüzün geride bıraktığı kalıntılar bakteriye dönüşmeye başlar. Belediyenizde ve İşletmenizde ne tür çöp konteyneri
olursa olsun, sonunda kirlenir ve kokarlar. Çöp kovalarını temizlemek özellikle yaz aylarında
önemlidir, ancak her türlü atık zamanla çöp kutularına yapışacak ve çöp kutunuzu kirli tutacaktır. Dış mekânda çöp bidonlarının bulunması bile hoş olmayan kokulara ve haşerelere neden olabilir. Çoğu çöp Konteyneri bakteri veya küf üretmeye başlayacak ve bu da hastalık potansiyeline yol açacaktır.Mutlaka evinizin önünde veya işletmenizde çöp konteynerinizin temizliği için Konteyner Yıkama Aracı talep edin bağlı bulunduğunuz Belediye’den.

YORUMLAR

  • 0 Yorum